Useful

A duplex in Marbella

A duplex in Marbella

The friendly climate and the beautiful beaches of the Marbella coast sneaked quite frequently in the dreams of the owners of this house, not in vain, were already habitual in the area in summer periods. Of Italian origin, their passion for this town of our geography, plus the desire to acquire a holiday home prompted them to buy this Nice duplex, located very close to Marbella. From the first moment they fell in love with the right distribution, raised in a very rational way, not to mention their privileged situation: feasy access to the beach, close to sports clubs and with wonderful views over the sea and the mountains; A delicious attraction within reach of few. The choice of materials also meant an important asset in their favor; Soft tones sift the incredible natural light that the interiors receive. Polished marble in ivory, travertine in the bathrooms, and carpentry and walls in the same cream tone, they create an elegant chromatic unit and designed to accommodate varied decorative styles. This is how the professionals of the developer Greenlife States, whose objective was to escape from the excesses in the structure since, in the long run, they usually provoke rejection and end up limiting the personal style of the owner.

Regarding the decoration, Jochen Ströbel, from the Internal Study, was the interior designer chosen by the owner to fill this very careful scenario with life. A philosophy based on simplicity It was the key to achieving a peaceful holiday atmosphere, away from the rustic style, but with all the charm and strength of the Mediterranean coast.

Under this premise He opted for straight and clean lines, the predominance of natural tones, and the right combination of wood and steel. From the symmetry of some environments, the balance necessary to relax the mind arose.

Advertising - Keep reading below The Salon

The living area was organized next to one of the generous windows that communicates with the terrace. The landscape and light thus become an active part of the decoration. This effect was reinforced by the presence of upholstery and finishes in very light colors. Charles sofas, upholstered with the Lici model and edited by B&B Italia. The armchairs, the oak coffee table and the steel auxiliaries are produced by Maxalto. All pieces can be purchased in the Internal Studio.

Windows

The orientation of the house together with the width of the windows facilitates the generous entry of light. A very appreciated feature but that, at certain times of the day, must be qualified to protect the interior from intense heat. This was achieved by combining light cotton curtains with adjustable blinds.

Warehouse space

The symmetrical distribution of furniture, especially when it comes to large pieces, is the best ally to convey a sense of order to the spaces. In the living room this effect was achieved by placing two identical shelves, one on each side of the fireplace, and in front, a pair of lamps, also equal, in polished steel. Shelves made of solid oak, from the Maxalto firm. They were acquired in the Internal Study.

The dinner room

The furniture that makes up the eating area was chosen in tune with those in the living area; a carpet of long hair delimits this space, although the play of materials and colors unifies the environments. Pickled oak dining table and chairs in the same material, by Maxalto. The aluminum lamps are from Tobías Grau. Everything was bought in the Internal Studio.

The hall

Access to housing is done through a large distributor open to the living room. In order to define the space, we opted for a more solemn decoration, with a comfortable classic-style handmade, which highlights some more current details. The dresser, made of aged jatoba wood, was made by a German craftsman. The painting and the original lamp were acquired in the Internal Study.

The kitchen

The square plan of the kitchen positively favored its distribution. It was decided to place furniture on all fronts to expand the storage capacity. A breakfast bar, attached to the wall and made of granite as the countertop, completes the kitchen. The cabinets, with the cherry front and steel handles, are from the Snaidero firm.

The bedroom

When decorating the rest area, perfectly conjugated elements were sought; We opted for a refined style, with a predominance of white and light structures. The objective was to achieve a coherent environment, which conveyed a sense of calm from the door. Armchair, from B&B Italia. Picture on the bed, by Carlos Arriaga. The bed was upholstered with a fabric, by Andrew Martin.

Desk

Whenever there is space available in the bedroom it is recommended to have some support furniture, a dresser, a dressing table or, as in this case, a desk. Decoratively they serve to close the space and also allow you to have a work or reading corner in a pleasant private environment. Wenge wood desk and steel legs, matching the bedside tables, all from Maxalto. The Milano model chair and the chrome flexo are from Gunter Lambert and were purchased at the Internal Studio.

Step to the bathroom

From the master bedroom you can access the bathroom through a small dressing room. Commode, from Poliform, acquired in the Internal Study. Table lamp, by Santa & Cole.

The bathroom

As you can see, continuity is fundamental, with the same materials and colors in all spaces, even the furniture has clear finishes that are integrated as part of the set.

Desk lamp

Whatever your design, it is key as a complement on a side table, even more on the bedside table, for its decorative value and the pleasant light it offers.

Ideas

- The ceiling was finished off with a simple cornice that hides an indirect lighting system. It is also very useful to hide the guides of curtains and blinds.
- The chrome elements are a very successful resource to lighten the presence of wenge finishes.
- By painting the wall in the same tone of the coating, continuity and visual amplitude were gained.